hout-oven.nl

Kip uit de hout gestookte pizzaoven

kip in de hout gestookte oven bereiden

Kip uit de hout gestookte pizzaoven, wat een feest op de zondag! Elke zondag kip, patatas en appelmoes op tafel, klinkt beter dan friet en dat is het ook!

De ingrediënten zijn niet moeilijk te vinden, vaak heb je de meeste al in huis en prepareer je snel het recept.

Kippetje uit de oven recept

Het recept, daar draait het om. Het recept voor de kip in de hout gestookte pizzaoven is goed uit te voeren, ook als je druk bent met opgroeiende kinderen die veel aandacht nodig hebben. Zonder al te veel handelingen maak je dit recept in ongeveer 5 kwartier.

Recept: hout gestookte kip (2 volwassenen en 2 kinderen)

  • Allereerst gaan we het vuur in de pizzaoven aansteken. Als deze goed aanstaat schuiven we de blokken hout naar de zijkant. Probeer de temperatuur steady te houden rond de 300 graden.
  • Tijdens het opwarmen van de oven, kan je aan het recept beginnen. De kip leggen we in een braadschaal. Dep de mais kip droog, mocht deze wat vochtig zijn. Neem de olijfolie en schenk een ruime hoeveelheid over de maiskip. Hierna strooien we provenciaalse kruiden over de maiskip en leggen we de ui, tenen knoflook naast en in de kip. Als laatste de gehalveerde krieltjes ernaast en omscheppen.
  • Als alles goed vermengt is, gaan we naar de pizzaoven. De complete kip schroeien we aan. Door de warmte zal er een mooi bruin korstje ontstaan. De kip hoeft niet zwart te worden, dus blijf er goed bij staan! Daarna pakken de braadslede in met aluminium folie en temperen we de temperatuur tot ongeveer 200 graden Celcius. 
  • Elke 20 minuten draaien we de gehele braadslede een kwart om, zodat de kip mooi gaar word aan alle kanten. Nadat er een uur verstreken is, zal de temperatuur van de oven wat afgenomen zijn. We halen het aluminium folie eraf en zorgen dat de kip mooi bruin is aan alle kanten. Mochten de aardappelen nog niet helemaal gaar zijn, haal de kip er dan uit en laat deze nog een paar minuten staan.
 
Tip: lekker met een frisse groene salade of wat groenten, gekookt al dan niet uit de pizzaoven.

Andere blogs

pizza mozzarella uit de hout gestookte pizzaoven
Pizza maken in de pizzaoven

Een recept voor de bekende pizza mozzerella. Wie kent hem niet? Makkelijk te bereiden op de hout gestookte pizzaoven van hout-oven.nl