hout-oven.nl

Pizza maken in de pizzaoven

Een pizza maken in de pizzaoven. Klinkt logisch en dat is het ook! Want een hout gestookte oven is in de volksmond ook wel een pizzaoven. Dit omdat deze vaak geassocieerd wordt met pizza’s bereiden. Dit recept is een basis recept voor het maken van pizza’s. We hebben eerder al een recept geplaatst van het pizzadeeg, die vind je hier.

Recept voor een pizza mozzarella

Een pizza mozzarella recept, die vind je op onze pizzaoven website. Kan natuurlijk niet misstaan op elke menukaart op het pizza maak feestje in de tuin. Of je een pizzaoven huurt of koopt, dit recept is een makkelijke musthave en is niet moeilijk te bereiden.

Wij maakte dit recept tussen de middag, snel en simpel tussen de werkzaamheden door. Dit recept voor de pizza oven vergt weinig voorbereiding en is snel klaar te maken. Je hebt zo een lekkere lunch, zonder al teveel gedoe. Natuurlijk kan deze pizza mozzarella ook voor het avond eten gemaakt worden, wel raden we aan om dan bijvoorbeeld wat verschillende pizza’s te maken en de pizza te delen.

 

pizza mozzarella uit de hout gestookte pizzaoven

Ingredienten voor per pizza mozerella

Allereerst zorgen we ervoor dat we een mooie dunnen bodem maken van het pizzadeeg. Pizzadeeg kan je makkelijk zelf maken, zie hier het recept. Je kan natuurlijk ook vals spelen door de bollen kant en klaar te kopen, maar zelf maken is wel het beste en het lekkerste.

Nadat er een mooie gelijkmatige bodem gecreëerd is, doe je een dunne laag tomatensaus op de bodem. Zorg ervoor dat deze ongeveer 1 centimeter vanaf de buitenkant naar binnen word uitgesmeerd.

Daarna de mozzarella strooikaas eroverheen strooien, en je hebt de basis voor de pizza. Plakken mozzarella erop en de gehalveerde cherry tomaatjes. Nu kan de pizza in de hout gestookte oven afgebakken worden. Salute!

 

Andere blogs