Hoe werkt het huren van de oven

Een hout oven huren doe je makkelijk via ons speciale contact formulier of via een email of via de telefoon. De pizzaoven wordt altijd in perfecte conditie verhuurd. 

Naast de hout gestookte oven met standaard zijn inbegrepen; gereedschap om de pizza’s mee te bereiden en hout met aanmaakblokjes in het pakket. Dus in principe zit alles erbij inbegrepen om te starten met het bereiden van de pizza. Wilt u volledig ontzorgt worden, dan bieden wij ook complete pakketten aan.

De pakketten waarbij bijvoorbeeld saus of deeg meegeleverd worden, zijn voor 24 pizza’s. Natuurlijk is dit aantal aan te passen, waardoor de prijs hoger of lager kan uitvallen. Bij het ‘pizza oven compleet’ pakket, zijn de volgende toppings inbegrepen: mozerella, champignons, salami, ham, blauwe kaas, kruiden. Dit kan uitgebreid worden.

Bezorgen

Wij bezorgen de oven op afgesproken tijdstip en locatie. Kosten worden berekend op basis van 0,75 cent per kilometer vanaf ons magazijn in Leiden met een maximum van 30km enkele reis.

Ophalen in Leiden

Het ophalen van de oven gebeurt in Leiden, mits anders is afgesproken. De hout oven past in de achterbak van een normale gezin auto. De afmetingen zijn 40 centimeter hoog (pijp gaat eraf bij vervoer), 71 centimeter lang en 66 centimeter breed. 

De huurperiode begint om 11.00 uur tot en met de volgende dag 10.00 uur. U kunt de hout oven dus vanaf 11.00 uur ophalen of deze wordt bezorgd op een nader te bepalen tijdstip.

De oven dient terug te zijn op het afgesproken tijdstip. De oven dient borstel schoon terug gebracht te worden. De oven mag NIET met water schoongemaakt worden.

Mocht je na afloop zó enthousiast zijn, krijg je bij aankoop van een nieuwe RVS zwart gecoate pizzaoven 95 euro korting en op een RVS oven 50 euro korting.

Betaling van de huur oven

De kosten van het huren van de hout oven is afhankelijk welk pakket u kiest. De pakketten vind u op deze pagina: hout oven huren. De kosten dienen per PIN of contant voldaan te worden. De borg bedraagt per pakket, ongeacht welke u afneemt, €150,00. De prijzen zijn gebasseerd op het huren van 1 dag, van 11.00 uur s’ochtends tot de volgende dag 10.00 uur s’ochtends.

Betaling geschied via overboeking (tikkie), PIN of contant bij ophalen van het pakket. Na betaling ontvangt u de factuur via de email.

Indien de oven onbeschadigd retour komt, wordt de borg direct terug overgeboekt, of contant afgerekend bij het inleveren van de oven. 

Gebruik van de hout oven

Nadat de oven op bestemming aangekomen is, zoek je eerst de beste plek om deze neer te zetten. Niet in de buurt van licht ontvlambare dingen als bijvoorbeeld een rieten dak, onder een boom of tegen een heg aan. De hout oven dient altijd vrij te staan én op een harde en vlakke onder grond. Hout-oven.nl is niet aansprakelijk voor verkeerd geplaatste ovens.

Aansteken van de hout oven is een simpele klus. Doordat de oven dusdanig is geïsoleerd, is deze al na 20 minuten klaar om te gebruiken. Je begint met de aanmaakblokjes en kleine houtjes in het midden van de oven een klein vuurtje te maken. Leg nadien 2 a 3 grote blokken erbij en zorg ervoor dat het vuur mooi aanstaat. Schuif het geheel daarna de achterzijde van de oven en veeg de vuurplaat schoon. Je bent klaar om te bakken als de oven een temperatuur tussen de 400 en 500 graden Celsius heeft.

Nadat het pizza feest klaar is, kan de pizza oven rustig afkoelen. Nadat de oven helemaal afgekoeld is, kan deze met bijgeleverd stoffer en blik schoon geveegd worden. De oven mag NOOIT met water schoongemaakt worden.

Hout-oven maakt de oven professioneel schoon.

Hout-oven.nl is nooit aansprakelijk voor letsel of welke schade dan ook. Hout-oven.nl levert deugdelijk materiaal, waarin de lekkerste pizza’s in gebakken kunnen worden!