hout-oven.nl

Zelf pizza deeg maken

Zelf pizza deeg maken is essentieel voor de perfect gebakken pizza. Het is geen moeilijke klus, maar het zorgt er wel voor dat jouw pizza de beste is in zijn soort. Want zelf gemaakt pizza deeg is toch wel het lekkerste. Het kost wat tijd, maar liefde gaat door de maag. Wij hebben deze pizza deeg bollen vaak gemaakt. Ze worden het beste als je ze goed laat rijzen.

Hoe maak je het perfecte pizza deeg?

Naast het mengen van de producten, is tijd en een beetje liefde het belangrijkste wat er is. Het kost namelijk wel wat tijd om de perfecte ondergrond voor de pizza te maken. Er zijn verschillende manier, het deeg kan al binnen 1 a 2 uur klaar zijn, maar dan smokkel je een beetje. Wij preferen de lange versie van een uur of 5/6. Dit om ervoor te zorgen dat de bacteriën, die het deeg doen rijzen, de tijd te geven om dit ook te doen.

Pizza maken, waar bereid je deze in?

Naast het maken van perfecte pizza deeg, is de bereiding net zo belangrijk. Met name de temperatuur, maar ook de ondergrond waar deze op ligt. Qua temperatuur raden we ongeveer 400/500 graden Celsius aan. Zo is de pizza lekker krokant en de toppings gaar om te kunnen eten. Wij verkopen en verhuren hout gestookte pizza ovens. Op deze manier krijg je de echte Napolitiaanse pizza, warm op je bord.

 

pizza belegd met gedroogde ham

Ingrediënten voor pizza deeg, 4 á 5 bollen

Het recept bereiden

Meng alle bovenstaande ingrediënten in een mengkom. Dit kan met de hand maar ook met een machine. Nadat alle ingrediënten goed gemengd zijn, laat je de machine, of de handen, nog 8 tot 10 minuten door kneden. Dit zorgt ervoor dat het deeg lekker luchtig word en de ingrediënten extra goed vermengen en het gist zijn werk gaat doen.

Nadat alle ingredienten vermengt zijn, snij je het deeg in 4 of 5 gelijke stukken. De stukken draai je tot mooie deegbollen, deze laat je op kamertemperatuur rijzen. Tegen het uitdrogen gebruik je een vochtige theedoek, deze leg je over de deegbollen heen. Na 4 tot 5 uur, op kamertemperatuur, is het deeg klaar voor gebruik. 

TIP! Het rijzen duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Mocht je niet zoveel tijd hebben, gebruik dan 7 gram gedroogd gist! Dit verkort de rijs tijd tot 1 uur. Beetje vals spelen, maar bij een spontane Italiaanse avond is alles geoorloofd! 

Andere blogs

pizza mozzarella uit de hout gestookte pizzaoven
Pizza maken in de pizzaoven

Een recept voor de bekende pizza mozzerella. Wie kent hem niet? Makkelijk te bereiden op de hout gestookte pizzaoven van hout-oven.nl