hout-oven.nl

Een pizzaoven kopen, waar let je op?

Een pizzaoven kopen doe je niet elke dag. De oven is een mooie toevoeging in de tuin, om onder andere pizza’s in te bereiden. De pizza’s krijgen de authentieke smaak mee van het houtvuur. Daarnaast zijn de Italiaanse pizza’s snel klaar, zo rond de 90 seconden kunnen deze al uit de oven. Wat is het verschil tussen een traditionele steenoven en wat is het grote verschil met de RVS ovens die hout-oven.nl verkoopt? We proberen het hieronder voor je uit te leggen. Heb je vragen of opmerkingen? We horen het graag!

pizza oven met hout vuur, klaar om te gebruiken voor pizza's of andere gerechten.

Wanneer gebruik je de pizzaoven?

Eigenlijk kan de oven elke dag in het jaar gebruikt worden. Van zomerse lange avonden in de tuin met fijne vrienden of in de wintermaanden low en slow cooking. De hout gestookte oven is een perfecte toevoeging aan de traditionele BBQ. 

Wat is het verschil tussen een traditionele steenoven en een RVS pizzaoven?

De traditionele steenoven is natuurlijk de originele oven die je kent uit prachtige landschappen in Zuid-Europa. Deze ovens zijn traditioneel te noemen, worden gemaakt van vuurvaste stenen en al eeuwen lang gebruikt om diverse maaltijden te bereiden. Het grote voordeel van deze ovens is dat ze goed geïsoleerd zijn. Dat wil zeggen, de warme blijft lang in de oven. Het grote nadeel is dat de oven er lang over doet om goed op temperatuur te komen, voordat alle vuurvaste stenen op temperatuur zijn, ben je al snel een paar uur bezig. Naast dit nadeel is dat ze lastig te verplaatsen zijn, ze wegen al snel een paar 100 kg.

De RVS oven zie je steeds meer terugkomen in diverse tuinen. Het hippe ontwerp misstaat nergens, in een hippe tuin of juist in een weelderige tuin. De voordelen van een RVS oven zijn dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Met zijn gewicht van 60kg, kun je deze met twee personen verplaatsen. Met een handige trolley, zelfs met 1 persoon.

Het belangrijkste voordeel van een RVS pizza oven is de opwarm tijd. Binnen 20 minuten is de temperatuur al gestegen tot wel 400 graden Celsius. Je kan dus heel snel al pizza’s bereiden of andere vlees- of vis gerechten. Binnen 90seconden is de pizza klaar om gegeten te worden.

Hout-oven.nl, welke pizzaoven verkopen jullie?

Wij verkopen RVS pizza-ovens. Wij zijn ervan overtuigd dat de RVS oven, gestookt op hout, de beste toevoeging is voor in de tuin. Naast de snelle opwarmtijd en het prachtige design, wil je ook snel aan tafel kunnen door de weeks. De ovens die wij verkopen zijn dan ook perfect voor een gezin. Leuk met borrels, feestjes of juist een top zondag middag als activiteit pizza’s bakken.

Andere blogs

pizza mozzarella uit de hout gestookte pizzaoven
Pizza maken in de pizzaoven

Een recept voor de bekende pizza mozzerella. Wie kent hem niet? Makkelijk te bereiden op de hout gestookte pizzaoven van hout-oven.nl